omelete de amoras para walter benjamin

how do we archive food memories?
where do we archive them? in our heart? in our mind? in our mouth? stomach?
tatai’s tamagoyaki

12 eggs
4tsp shoyu
8 tsp agaven sirup
oil

beat the eggs with the other ingredients in a bowl. mix well until there would be no “white” parts of the eggs left. fry the mixture of eggs in parts in a japanese pan with a bit oil. the best way to make sure there would be the right quantity of oil in the pan is to add the oil to the pan with a kitchen paper. when the eggs are cooked, roll it, put it on one side of the pan, add more oil with the kitchen paper and add a layer of the eggs. repeat this process until you have used all eggs mixture. don’t worry if the first try doesn’t work out and keep trying until the omelette is perfect. “the practice makes the master”.

serve the omelette with berries and smells of the forest

tatai's kitchen lab

omelete de amoras

Esta velha história, conto-a aqueles que agora gostariam de experimentar figos ou falerno, o borscht ou uma comida camponesa de carpi. era uma vez um rei que chamava de seu todo poder e todos os tesouros da Terra, mas, apesar disso, não se sentia feliz e se tornava mais melancólico de ano a ano. Então, um dia, mandou chamar seu cozinheiro particular e lhe disse: – Por muito tempo tens trabalhado para mim com fidelidade e me tens servido a mesa os pratos mais esplêndidos, e tenho por ti afeição. Porém, desejo agora uma última prova de teu talento. Deves me fazer uma omelete de amoras tal qual saboreei há cinquenta anos, em minha mais tenra infância. Naquela época meu pai tratava guerra contra seu perverso vizinho a oriente. Este acabou vencendo e tivemos de fugir. E fugimos, pois, noite e dia, meu pai e eu, até…

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